Una dona morta i més de 30 ferits, un d'aquests molt greu, és el saldo de l'accident de trànsit registrat ahir en el municipi de Lugo de Abadín, en el qual es van veure involucrats uns cinquanta vehicles.

Fonts de la Xunta de Galícia van informar que el sinistre es va produir a les 12.19 hores, en el quilòmetre 549 de l'autovia A-8, en el carril en direcció a Ribadeo (Lugo), com a conseqüència, a l'espera de confirmació oficial, de l'espessa boira que es registrava sobre la zona. Nombrosos efectius sanitaris, entre aquests les dotacions de 24 ambulàncies, es van desplaçar al lloc per atendre els ferits.

A més, van ser mobilitzats dos helicòpters del 061, que no van poder intervenir per culpa de la boira, així com efectius de la Guàrdia Civil i Urxencias Sanitarias-061, bombers de Vilalba, amb material per a excarceracions, Lugo, Eume i Barreiros, i personal sanitari dels PAC de Vilalba, Guitiriz, Foz i Mondoñedo i del Grup d'Emergències Supramunicipals (GES) de Cervo. El servei d'Urgències 061 va establir un dispositiu d'assistència in situ que va decidir trasllats als hospitals HULA, de Lugo, i de la Costa, en Burela, així com al PAC de Burela i al de Mondoñedo, van informar fonts del Servizo Galego de Saúde (Sergas).