El sindicat ultradretà Manos Limpias ha presentat una denúncia en un jutjat de Barcelona contra l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, a qui acusa de set delictes després que aquest hagi confessat que durant anys havia tingut diners no declarats a l'estranger procedents d'una herència familiar. El sindicat acusa l'expresident de suborn, malversació de fons públics, tràfic d'influències, prevaricació, delicte fiscal, falsedat en document públic i blanqueig de capitals. A més, Manos Limpias també demana que s'acusi Marta Ferrusola per "còmplice i encobridora". També vol que se citi a declarar tres dels fills de Pujol: Jordi Pujol, Oriol Pujol i Marta Pujol.

En la denúncia, el sindicat ultradretà aporta la carta remesa per l'advocat de Pujol als mitjans de comunicació, reclama que l'Agència Tributària aporti les declaracions dels últims cinc anys de Jordi Pujol i Marta Ferrusola, que també s'aporti el testament de Florenci Pujol i que es facin les comissions rogatòries a l'estranger que siguin pertinents.

En l'escrit presentat al jutjat, el sindicat assegura que la UDEF va detectar el novembre del 2012 "137 milions en un sol compte" i afegeix que aquest informe apuntava al cobrament de comissions per la concessió d'obres o serveis. De fet, el sindicat demana a la UDEF que aporti aquest informe i també fa referència a l'acusació del 3% llençada per l'expresident Pasqual Maragall a CiU al Parlament l'any 2005.

"La policia atribueix part del diner en paradisos fiscals al cobrament sistemàtic de comissions il·legals per adjudicacions d'obres i serveis de l'executiu autonòmic català, entre 1980 i 2003, que era quan el denunciat ostentava la Presidència de la Generalitat", assegurat el sindicat, que també afegeix que "els paradisos fiscals d'Andorra, Panamà, Luxemburg, Liechtenstein, Jersey, Guernsey, Suïssa, etc" és on hauria anat a parar "el diner defraudat".

Manos Limpias considera "han quedat acreditat els negocis del govern autonòmic català amb la família directa de Jordi Pujol" i que "existeix una presumpció més que raonable que a aquella primera sortida de diner prèviament del testament del pare del denunciat s'haguessin acumulat altres ingents quantitats de diners". Així mateix, també considera que "existeix una presumpció més que raonable d'un entramat societari del clan Pujol-Ferrusola", motiu pel qual demana que, a més de prendre declaració a Pujol i Ferrusola, també es faci a tres dels seus fills: Jordi Pujol, Oriol Pujol i Marta Pujol.