El president del govern, Mariano Rajoy, i el nou líder del PSOE, Pedro Sánchez, mantindran avui la seva primera reunió a la Moncloa, en la qual constataran les diferències entre els seus projectes però sondejaran possibilitats d'acord en assumptes d'Estat com la posició davant l'aposta sobiranista a Catalunya.

Tan sols un dia després que el congrés extraordinari del PSOE hagués triat Sánchez com el seu nou secretari general, ell i el cap de l'Executiu van tenir l'oportunitat d'intercanviar punts de vista sobre la situació política i econòmica.

Rajoy acudeix a l'entrevista amb l'ànim de mantenir el mateix grau d'interlocució i acord que va aconseguir amb el seu antecessor, Alfredo Pérez Rubalcaba, en els grans assumptes d'Estat, i disposat a conèixer les seves propostes econòmiques. Així ho va explicar divendres passat la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, qui va dir que la relació entre Rajoy i Rubalcaba "era de confiança i lleialtat" i, amb Sán-chez, esperen que es pugui mantenir. La voluntat del president del govern és tenir "una comunicació general" amb el nou líder socialista i, "si pot ser, una interlocució en els grans afers d'Estat".