La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho ha demanat aquest dilluns al president de la Generalitat, Artur Mas, que "doni la cara" pel cas Pujol, perquè "el president fundador de Convergència" ha comès un "gravíssim engany" a tots els catalans. Sánchez-Camacho ha anunciat que la seva formació registrarà avui mateix la petició de la comissió d'investigació al Parlament i ha acusat Pujol "'hipòcrita" i d'haver protagonitzat "el major engany històric a la societat catalana". També ha vinculat el cas amb la creació de l'Agència Tributària Catalana. "Ara sabem perquè hi havia tant d'interès i pressa en crear-la".

A les portes de la seu del PP a Madrid, on aquest dilluns Mariano Rajoy presideix l'executiva del partit, Sánchez-Camacho ha afirmat que els populars volen, contràriament a CiU, el seu partit va "donar la cara des del primer moment" sobre els casos de corrupció.

Per contra, ha dit, "Pujol segueix essent president fundador i s'ha estat enganyant els catalans durant 34 anys", i per tant "el primer que han de fer és demanar disculpes". "Fer país no és emportar-se els impostos fora de Catalunya, ni el patriotisme hipòcrita del fundador de CDC", ha conclòs abans d'acusar a Pujol d'"hipòcrita".

Segions Sánchez-Camacho, Mas ha de "depurar responsabilitats" i explicar als catalans perquè "quan això estava passant es va mentir i es va dir que era fals".

Mas, ha dit, també ha d'explicar als catalans què pensa fer en els pròxims mesos perquè "tothom sap que hi ha un pla B i que no es farà un referèndum il·legal", sinó "un govern de concentració".

Pel que fa a la reunió d'Artur Mas amb Mariano Rajoy del pròxim dimecres, Sánchez-Camacho ha demanat que no es generin expectatives sobre una "reunió normal" on no hi haurà cap "cessió" ni "tracte preferent" davant cap "xantatge".

En tot cas ha demanat a Mas que vagi a La Moncloa amb "esperit obert, constructiu i dialogant" i que "es dediqui a treballar i parlar amb Rajoy sobre els problemes reals dels catalans" i abandoni la "irresponsabilitat del referèndum il·legal".