28 de juliol de 2014
28.07.2014

Vila creu que el comportament de Pujol és "inadmissible"

El conseller diu que era "exagerada" la "idealització" i insta que s'aprengui a no confiar en lideratges "messiànics"

28.07.2014 | 11:32

El conseller de Territori i Sostenibiltat i directiu de CDC, Santi Vila, ha afirmat que el comportament de l'expresident Jordi Pujol, ocultant un compte corrent a Andorra, "és inadmissible i reprovable". Considera que resulta especialment "xocant" per tractar-se d'algú que sempre incorporava als seus discursos "una reflexió ètica i moralitzant". Per això, Vila creu que era "exagerada segons quin tipus d'idealització" de l'expresident i espera que d'aquest cas se n'extregui la lliçó "de no idealitzar més cap tipus de lideratge", sobretot els més "messiànics", ha remarcat. "Ens hauríem d'acostumar, com fan els grans països europeus a tenir polítics més discrets", ha raonat.

Vila ha admès que la revelació de l'expresident Pujol és una notícia "molt negativa" per "la confiança i per l'ànim col·lectiu del país". La primera lliçó que s'ha d'extreure d'aquest cas és la de "no idealitzar cap lideratge".En especial, "quan es molt messiànic". "Ens hauríem d'acostumar", com passa "als grans països europeus", a comptar amb polítics "més discrets" que "identifiquen els problemes i els solucionen".

Mantenir aquesta relació més freda amb els dirigents "és molt poc llatí" perquè aquí es tendeix "a idealitzar el polític i a sobredimensionar les seves capacitats de resoldre problemes". Toca reflexionar que potser era "exagerada segons quin tipus d'idealització" i, al mateix temps, també hauríem de ser "continguts" des del punt de vista de "de les reprovacions". És evident que són fets "molt greus" que s'aniran coneixent "millor" al llarg de les properes setmanes, que poden tenir "tot tipus de conseqüències".

El que "ens colpeix més" és que Pujol es caracteritzava perquè en bona part del seus discursos hi havia una component "ètica i moral important". Sovint feia reflexions que anaven més enllà de la política -"d'identificar problemes i resoldre'ls"- que incorporaven raonaments "moralitzants" que ara "xoquen encara més" perquè hi hagut "un comportament inadmissible i reprovable".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18