La Caixa invertirà 28,5 milions d'euros en projectes d'àmbit social, científic, cultural i mediambiental a Catalunya, segons un conveni subscrit ahir entre el conseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, i el president de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé.

L'acord suposa la renovació del conveni de col·laboració en matèria d'obra social que el Govern català manté amb les entitats integrants de la Federació Catalana de Caixes d'Estalvis, segons ha informat en un comunicat el departament d'Economia i Coneixement.

Durant aquest any, La Caixa es compromet a invertir 28,5 milions en projectes de caràcter assistencial, social, cultural i d'investigació, mentre que el pressupost total de l'entitat per a obra social a Catalunya s'incrementa fins a 212,2, pels 200 milions del 2013.

El 80 % d'aquest pressupost es destinarà a finançar iniciatives socials d'especial rellevància escollides conjuntament per representants de la Generalitat i de La Caixa, mentre que el 20% restant s'invertirà en projectes d'organitzacions sense ànim de lucre seleccionades per diversos departaments de la Generalitat.