La portaveu d'ERC, Anna Simó, ha demanat a CiU que es concentri en la convocatòria i celebració de la consulta del 9-N i deixi d'especular sobre plans B, mentre que al nou líder del PSOE, Pedro Sánchez, li ha exigit "més respecte per les legítimes aspiracions de Catalunya".

Anna Simó s'ha referit en una roda de premsa al fet que s'hagi conegut que CiU disposa d'un pla B per al cas que no pugui celebrar-se la consulta d'autodeterminació el 9 de novembre, que consistiria a formar un govern de concentració i la convocatòria d'eleccions plebiscitàries.

"ERC diu a CiU que ha de complir els acords -ha subratllat Simó-, que té un contracte amb el seu electorat i amb sis forces polítiques, a més d'un acord d'estabilitat parlamentària que inclou la consulta el 9 de novembre, i aquest ha de ser l'únic pla, l'A, el B i el Z, exigim lleialtat i fermesa".

Davant la possibilitat que els dirigents de CiU poguessin assolir un acord amb el govern espanyol, la portaveu d'ERC ha aconsellat als convergents que "deixin enrere qualsevol intent de pacte amb l'Estat que hagi de veure amb posar pegats i que impedeixi decidir a la ciutadania, perquè la consulta és un mandat democràtic rebut dels ciutadans".

Després d'apuntar que "ERC té total confiança al Parlament i el Govern" pel que fa al procés sobiranista, la portaveu republicana s'ha referit al discurs que el nou secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va fer diumenge a la clausura del congrés del PSOE que el va elegir secretari general.

En aquest discurs, Pedro Sán-chez va dir textualment que s'havien de "desterrar" conceptes que indignen a tots com "pobresa, desigualtat, treball precari, atur, decadència institucional, violència de gènere i independentisme".

Després d'apuntar que "ERC té pressa per deixar de ser independentista i posar-se a construir el nou estat propi de Catalunya", Simó ha exigit al nou líder del PSOE "més respecte per les legítimes aspiracions del poble de Catalunya, i al desig compartit per la majoria dels catalans d'aconseguir la independència del nostre país".