Els votants indecisos d'Escòcia s'inclinen majoritàriament per votar que sí al referèndum d'independència del 18 de setembre, segons una anàlisi de la British Election Survey presentada aquest dilluns a Edimburg. L'estudi analitza els canvis d'opinió entre els escocesos respecte a dos sondejos sobre el referèndum, un del març i un altre del juny.

Els experts han constatat que la gran majoria dels indecisos ho segueixen sent, però que el 25% s'inclinen més per votar que sí i l'11% per votar que no. Aquests percentatges, però, no serien suficients per forçar una victòria independentista el setembre, segons els autors de l'estudi, que prediuen el 53,6% pel no i el 44,6% pel sí.

La recerca, publicada pel diari escocès The Scotsman, assenyala que el mes de juny el 51% dels escocesos optava pel no i el 39%, pel sí, amb l'11% d'indecisos i la resta, abstencions. Les xifres diferien poc de les del març, amb el 52% pel no i el 37% pel sí.

L'autor de l'estudi, Ed Fieldhouse, ha assegurat a The Scotsman que dos dels tres factors més importants que provoquen un vot pel sí són la percepció sobre l'economia del país i la situació econòmica personal.