Ucraïna i Holanda van acordar, malgrat les reticències russes, el desplegament d'una missió policial internacional per garantir la investigació de la tragèdia de l'avió malaisi que va ser abatut amb 298 persones a bord a la regió rebel de Donetsk. "La missió estarà integrada per experts i representants de la policia d'Holanda, Austràlia i la resta de països els ciutadans dels quals viatjaven al Boeing-777", establia el comunicat del Govern ucraïnès.

L'objectiu de la missió serà "garantir la recollida de restes i la realització d'una investigació al lloc de la catàstrofe ocorreguda el passat 17 de juliol". L'acord va ser subscrit pel viceministre ucraïnès, Vladímir Groisman, i el ministre d'Exteriors holandès, Frans Timmermans, de visita a Kíev.

El president ucraïnès, Petró Poroixenko, que es va reunir poc abans amb Timmermans i la ministra d'Afers Estrangers australiana, Julie Bishop, va expressar la seva confiança que la Rada Suprema o Parlament aprovi l'esmentat acord dijous.

Més de vint efectius del batalló de voluntaris ucraïnesos Aidar van morir en un combat amb les milícies separatistes prorusses a la localitat de Lutugino, a l'est d'Ucraïna. El combat es va produir diumenge quan el batalló Aidar va intentar entrar a Lutugino, on van ser tirotejats pels milicians prorussos, que estaven en àmplia superioritat numèrica.

Noves sancions a Rússia

Els mandataris dels Estats Units, Barack Obama; Alemanya, Angela Merkel; França, François Hollande; Regne Unit, David Cameron; i Itàlia, Matteo Renzi, van destacar la seva voluntat d'aplicar noves sancions contra Rússia pel seu paper en la crisi d'Ucraïna. En una conversa telefònica divulgada pel Palau de l'Elisi en un comunicat, els cinc dirigents "van confirmar la seva intenció d'adoptar noves mesures contra Rússia" davant la inacció de Moscou respecte els separatistes de l'est d'Ucraïna.

Els països de la Unió Europea (UE) estudien l'ampliació de la llista de sancionats ucraïnesos i russos per amenaçar la sobirania d'Ucraïna, així com la imposició de mesures restrictives comercials i d'inversions als territoris de Crimea i Sebastopol, annexionats per Rússia.

El comandant suprem de l'OTAN a Europa, el general nord-americà Philip Breedlove, va corroborar que les imatges de satèl·lit difoses pels Estats Units mostren el llançament de coets des de Rússia cap a l'interior d'Ucraïna.