L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat aquest dimarts que Jordi Pujol hauria de "desaparèixer" i "renunciar a tot un munt de coses". "El que ha de fer és desaparèixer, en el moment actual, i fer el que li marca la consciència, que és renunciar a tot un munt de coses, ho ha de fer a la força, si no li faran fer", ha advertit Trias, en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'. L'alcalde també ha avançat que reclamarà a l'expresident de la Generalitat que torni la medalla d'or de la ciutat. "Els socialistes m'ho han demanat d'una manera oportunista, crec jo, però li demanarem segur, si nó l'haurà de tornar igual", ha explicat.

"Ens ha fallat, el que ha passat és un desastre, l'ombra de pujolisme que havíem tingut sempre s'ha acabat", ha reconegut Trias. Segons l'alcalde, "ara comença una nova etapa, que dins de la desgràcia és un aspecte positiu". "Mas i tot l'equip tenim les mans lliures en aquest moment", ha defensat Trias. L'expresident Pujol "ha cremat el que ha fet" pel país, ha lamentat l'alcalde.

Trias ha advertit que "hi ha coses en aquest país que no es poden repetir mai més", perquè són "absolutament inadmissibles, a la vida". "Jo m'he dedicat a la política en gran part per Pujol i quan et trobes una situació com aquesta et sents com que et falta el pare, ha fet un gran disbarat i et sents molt trist", ha reconegut l'alcalde.