La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha vaticinat, en una entrevista a TV3, que a la reunió entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el del govern espanyol, Mariano Rajoy, "no es desencallarà" la convocatòria de la consulta del 9 de novembre perquè aquesta qüestió "no es tractarà". "Rajoy ha dit que vol parlar de totes les coses que veritablement preocupen i ocupen, i que són els problemes reals. La consulta és una qüestió que només interessa a Mas i a la classe política catalana que vol un procés independentista", ha sentenciat la popular. Per a ella, la consulta "no és negociable, no es pactarà ni es farà cap cessió", perquè "no es poden fer ofertes sobre el que és il·legal".

En aquest sentit, Sánchez-Camacho ha assegurat que el president del govern espanyol oferirà a Mas "l'alternativa" basada en "la convivència, la legalitat i el joc democràtic" per poder parlar de "les grans reformes que necessita Espanya i que està impulsant Rajoy". "Mas sap que no es negocia la sobirania de tots els espanyols. I això li ho ha dit Rajoy, Junquer, Merkel i tothom a Europa. Les ofertes es poden fer en el marc de l'estat de dret", ha sentenciat.

Per últim, Sánchez-Camacho ha afirmat que espera que la trobada serveixi per "desencallar la fredor entre els dos líders" i poder iniciar "una recuperació de la confiança i la lleialtat que es van trencar quan Mas va anunciar la pregunta de la consulta sense comunicar-ho a Rajoy".