CiU i ERC empatarien a la ciutat de Barcelona si se celebressin ara les eleccions municipals, amb una intenció de vot de l'11,1%, segons el Baròmetre Semestral de la ciutat publicat ahir i que a més a més constata que el 68% dels consultats estan indecisos o s'abstindran.

Després d'ERC (que guanya prop de quatre punts respecte al resultat de l'enquesta obtingut el desembre passat), el PSC baixaria al 2,6% (davant el 5,1% en intenció de vot de fa sis mesos), ICV-EUiA també baixa fins al 5,5% des del 6,9% del desembre passat, mentre el PP queda en l'1,2% enfront de l'1,6% de fa mig any. Per la seva banda, Ciutadans arriba a l'1,5% (1,9%). La nova formació Guanyem, que impulsa l'activista Ada Colau aconsegueix una intenció de vot de 0,6%, mentre que Podem aconseguiria el 2,2% dels vots i la CUP, l'1,4% (3,3%), segons les dades de l'enquesta.

Davant d'aquests resultats del sondeig, ahir el tinent d'alcalde Joaquim Forn, va admetre que els partits tradicionals amb presència al ple del consistori barceloní tenen "una tasca llarga a fer" per tal de recuperar "la il·lusió i la credibilitat".