El rei Felip VI i el nou líder socialista, Pedro Sánchez, van analitzar ahir la situació política i econòmica espanyola en una reunió celebrada al palau de la Zarzuela, en què van coincidir en la necessitat d'avançar i aprofundir en les mesures de transparència en la gestió pública que demanden els ciutadans.

Gairebé 70 minuts va durar l'entrevista entre Felip VI, de 46 anys, i el secretari general del PSOE, que en té 42, una trobada que segons fonts socialistes va ser "molt cordial" i en què va quedar palesa la seva "bona sintonia generacional". Tots dos ja es coneixien, ja que el 2010 van tenir oportunitat de conversar en una ocasió, quan Felip era príncep d'Astúries i Sánchez, diputat per Madrid del grup parlamentari socialista.

En l'audiència celebrada ahir, Felip i el líder del PSOE van fer un repàs a la conjuntura política actual -amb la crisi catalana present, encara que no com a assumpte principal, han indicat les mateixes fonts- i van prestar una atenció especial a la situació econòmica del país i a constatar les necessitats que sobre això tenen els ciutadans.

La reina es va incorporar uns moments a la reunió per saludar i conèixer el qui va ser company seu a l'institut madrileny Ramiro de Maeztu, on tenien diferent horari.