El cas Jordi Pujol no afectarà el procés sobiranista, tot i que hagi pogut causar desencís en alguns sectors de la població. Aquesta és l'opinió majoritària de dirigents d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana a les comarques centrals amb qui ha parlat Regió7. Són entitats que s'han significat a favor de la consulta. Consideren, també, que el resultat de la reunió entre els presidents espanyol i català, Mariano Rajoy i Artur Mas, es va desenvolupar seguint el guió previst. O sigui, cap novetat. Pel que fa al cas Pujol, els enquestats pensen, majoritàriament, que no hauria de tenir cap efecte, tret de la decepció que hagi pogut causar el fet que confessés que la família tenia diners a Andorra des de feia més de 30 anys.

Afirmen que els contraris al sobiranisme en voldran treure rèdit. Però recorden que és un moviment de base que va sorgir de la societat i no pas per iniciatives de polítics, i que ha agafat prou volum i velocitat com perquè no s'aturi. També afirmen que és més que probable que d'aquí al 9-N, quan s'hauria de celebrar la consulta, vagin apareixen informacions per desgastar el procés. (Més informació sobre el cas Pujol a les pàgines 21 i 22).

Pel que fa a la reunió entre Rajoy i Mas, la majoria dels enquestats afirmen que no s'esperaven que en sortís cap acord, com així va ser. No hi ha hagut, per tant, cap sorpresa. Destaquen que Mas s'hagi posicionat clarament a favor de la consulta un cop acabada la reunió, i que ho hagi fet amb convicció. Hi ha qui pensa que la cita del 9-N es farà seguint la legalitat catalana i, possiblement, fent un acte de desobediència. Les plebiscitàries serien també un recurs.