El secretari general adjunt de CiU, Lluís Maria Corominas, ha assegurat aquest dijous en una entrevista a TV3 que CiU "no s'oposarà" que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol acudeixi al Parlament de Catalunya a donar explicacions sobre els diners que ha confessat tenir a l'estranger durant dècades. Així, segons Corominas, si la resta de grups de la cambra ho reclamen -com està previst- en la Junta de Portaveus d'aquest migdia, CiU no posarà impediments a la petició. Amb tot, ha advertit que la decisió de comparèixer és "personal" de l'expresident, però també ha considerat que el més adequat seria acudir a la cita que li puguin reclamar els grups.

Pujol serà citat a comparèixer amb tota probabilitat a la Comissió d'Afers Institucionals (CAI), que no reprèn la seva activitat fins el mes de setembre. De fet, la seva compareixença no serà formalment aprovada fins a la primera reunió de la CAI, quan els grups parlamentaris la votin.

En la reunió de la Junta de Portaveus d'aquest dijous, forçada per PPC i C's, es debatrà quin és el millor moment per citar l'expresident i és probable que algun partit, com C's, proposi la convocatòria d'una diputació permanent perquè Pujol hagi de donar explicacions durant el mes d'agost, tal com va insinuar aquest dimecres el president del partit, Albert Rivera. En tot cas, C's ha afegit la seva signatura a la de la resta de l'oposició per sol·licitar la compareixença a la CAI, fet que fa preveure que serà a partir de setembre quan els grups citaran Pujol.

Durant l'entrevista a TV3, Corominas ha reconegut que la confessió de Pujol ha estat un cop "dur" per al partit, però ha assegurat que CDC no s'afegirà a "l'akelarre" que s'ha muntat contra l'expresident des que va enviar el comunicat en què s'autoculpava d'haver mantingut diners sense regularitzar a l'estranger durant 34 anys.

Pel que fa a la 'refundació' del partit que recentment propugnava el nou coordinador general de la formació, Josep Rull, Corominas ha explicat que CDC representa "molt més que una persona" i que el 2012 ja es van marcar les línies de futur en el Congrés de Reus. També ha destacat que la nova executiva, renovada a partir de la renúncia d'Oriol Pujol a la secretaria general, està legitimada per començar a prendre decisions. "Ha acabat una etapa de temporalitat al partit", ha destacat.