El jutge del cas Nóos, José Castro, ha traslladat a les parts personades en aquesta causa els 14 recursos d'apel·lació presentats a l'acte de pas a procediment abreujat amb el qual va posar fi a la instrucció, perquè hi plantegin les al·legacions que considerin oportunes.

En una providència dictada ahir, Castro dóna cinc dies a les parts que estan personades en aquest cas que investiga el presumpte desviament de fons a l'Institut Nóos que va presidir Iñaki Urdangarin perquè al·leguin davant els recursos, el que en la pràctica suposa que disposaran fins al setembre per fer-ho, ja que el mes d'agost és inhàbil a efectes de terminis en l'àmbit judicial.

En concret, Castro ha traslladat els tres recursos d'apel·lació presentats per les defenses de l'expresident balear Jaume Matas, l'exsoci d'Urdangarin Diego Torres i la seva dona, Ana María Tejeiro, i el grup socialista a l'Ajuntament de València. Aquestes tres parts havien presentat prèviament recursos de reforma perquè els resolgués Castro, que els va rebutjar.

També ha traslladat els 11 recursos presentats directament en apel·lació, és a dir, perquè els resolgués directament l'Audiència de Palma. Entre els que van recórrer l'acte de Castro davant el tribunal provincial hi ha la Fiscalia Anticorrupció i les defenses de la infanta Cristina i Urdangarin.

També van presentar recurs d'apel·lació el sindicat Manos Limpias (que exerceix l'acusació popular) i les defenses dels imputats Jorge Vela, José Manuel Aguilar, Mercedes Coghen, Luis Lobon, Marco Antonio Tejeiro, Miguel Tejeiro i Elisa Maldonado. Un cop s'acabi el termini d'al·legacions, el Jutjat d'Instrucció número 3 donarà trasllat de la totalitat del cas a l'Audiència de Palma.