Un mercat i una escola de l'ONU van ser objectius dels bombardejos d'Israel a Gaza, on van morir 93 palestins, mentre el govern de Benjamín Netanyahu continua determinat a completar l'operació fins a concloure els seus objectius. El mercat de Shujaiyah, a la ciutat de Gaza, estava ple de persones que feien les seves compres una vegada conclòs el mes de Ramadà tenint en compte que Israel havia anunciat una finestra humanitària de quatre hores.

D'acord amb testimonis, els blindats hebreus van disparar almenys 17 ràfegues que van causar el mateix nombre de morts, entre els quals hi ha un periodista local i dos membres dels equips mèdics, i van provocar més de 160 ferits. En el mateix moment, quatre persones més van perdre la vida també per foc de l'artilleria israeliana a l'est de Khan Yunis.

Aquests atacs es van registrar després de l'anunci de l'Exèrcit hebreu sobre l'"autorització d'una finestra temporal a la Franja de Gaza" entre les tres i les set de la tarda hora local. La proposta va ser rebutjada pel moviment islamista Hamàs, que la va qualificar d'"inútil, perquè no inclou punts calents de la frontera amb Gaza", tot assegurant que les forces israeliana van continuar actuant.

Al matí, almenys quinze palestins van morir i mig centenar van resultar ferits en un altre bombardeig israelià contra una escola de l'Agència de l'ONU per a l'Auxili als Refugiats Palestins (Unrwa) a Jabalia, al nord de Gaza.

El succés és semblant a un altre que es va produir dijous passat contra una altra escola regentada per l'Agència i va portar al comissionat general de l'Unrwa, Pierre Krähenbühl, a acusar l'Exèrcit hebreu d'atacar una de les seves instal·lacions sabent que allà es refugiaven civils desplaçats i va sol·licitar intervenció internacional.

L'ONU va condemnar l'atac "escandalós i injustificable" portat a terme pel Exèrcit israelià contra una escola de Nacions Unides i va exigir que els responsables siguin portats davant la justícia. La representant dels EUA davant l'ONU va assegurar que "estem molt preocupats perquè milers de desplaçats interns palestins no estiguin fora de perill a refugis designats per l'ONU a Gaza".