El President de la Generalitat de Catalunya i líder de CDC, Artur Mas, es va dirigir ahir a la militància del seu partit per carta per tal d'informar-los de la renúncia de l'expresident català Jordi Pujol als seus càrrecs i prerrogatives, per una situació que admet que l'"entristeix" però que, segons va dir el mateix Artur Mas, ara el partit "ha de saber superar".

"Com molts de vosaltres, estic molt impactat i entristit per la situació que estem vivint i per les conseqüències que tenen en el terreny personal i familiar i de país", escriu Mas en la carta dirigida als militants de Convergència i a la qual ha tingut accés Efe.

En la missiva, amb data d'aquest dimarts, el President català incideix que "el president Pujol ha treballat tota la seva vida pel país i que, malgrat els errors que pot haver comès, vol ajudar fins a l'últim moment per fer que el perjudici sigui el menor possible". En el text, Artur Mas admet que la situació que s'ha creat arran de la confessió, divendres passat, de Jordi Pujol és "trista i difícil per a tots els qui estimem el partit i el nostre país, i l'hem de saber superar".

El President català remarca que hi ha "reptes històrics al davant" que requereixen "responsabilitat i altura de mires", i assevera que ell i CDC posaran tota l'"energia", "impuls" i "capacitat" perquè la consulta del 9 de novembre sigui "possible". També fixa com objectius les eleccions municipals del 2015 i aixecar Catalunya "econòmica, social i culturalment".

D'altra banda, ahir es va saber que la denúncia interposada pel sindicat Manos Limpias contra Jordi Pujol i la seva dona, Marta Ferrusola, arran de la confessió de l'expresident català que va ocultar durant 34 anys una fortuna a l'estranger, ha recaigut per repartiment a la jutgessa del jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona.