L'agència de qualificació de riscos crediticis Standard&Poor's va rebaixar ahir el deute d'Argentina a la categoria de cessament de pagaments selectiu, però el ministre d'Economia del país, Axel Kicillof, va dir que no es pot donar aquesta situació si hi ha solvència i va assegurar que "demà serà un altre dia i el món seguirà caminant". Tot i que Argentina va viure un dia clau per al seu futur, un cop es va anunciar el temut cessament de pagaments (aplicable només al pagament de 539 milions retingut a Bank of New York Mellon) i es va anunciar que no hi havia acord entre el país sud-americà i els fons voltors, les versions sobre els efectes d'aquesta situació van variar segons les parts.

Axel Kicillof, després de la reunió, va oferir una roda de premsa en la qual va rebutjar aquesta qualificació perquè la situació en què es troba l'Argentina (que ha pagat el deute però els diners estan congelats en un banc per recomanació del jutge Thomas Griesa) "no existeix, perquè és insòlita, perquè és incomprensible, perquè és absolutament nova". "Els diners hi són, evidentment. Si fos un default no hi serien", va dir, ja que Argentina va fer un gir de 1.031 milions de dòlars el 26 de juny, a temps per no caure en l'impagament. "Argentina va tenir una dolorosa situació de default el 2001", va afegir, i va dir que en aquesta ocasió el que passa "no és relatiu a la solvència ni a la voluntat de pagar de la República Argentina".

A més, va mostrar també la seva intenció de seguir negociant, encara que respectant sempre els interessos i la llei de l'Argentina i els argentins i les condicions dels canvis del 2005 i el 2010. No va descartar la comentada compra total del deute per part de ADEBA (Associació de Bancs d'Argentina) per desfer la malifeta, encara que va assegurar que no havien estat presents a la reunió i que ell s'havia assabentat d'aquesta opció per la premsa. Tot i això, al final aquest acord no va arribar.

El mateix ministre, que ahir va tornar a l'Argentina, també va acusar el jutge nord-americà Griesa de "no resoldre", de resultar "encara innovadora" la complexitat del cas, després d'haver creat ell mateix un "trencaclosques judicial" que ha desembocat en aquesta "fallida".