Un empresari de Zamora, José Antonio Perelli, ja jubilat, ha denunciat davant la Guàrdia Civil que la que va ser la seva empresa, BD Mail, ha estat pagant durant anys comissions de desenes de milers d'euros al Partit Popular, a canvi del contracte de mailing i publicitat per a aquesta formació política.

En concret, segons la confessió del denunciant, el PP de Rajoy va pagar a aquesta empresa pel servei de bustiada de les eleccions generals i 4europees de 2004 un total de 1.537.609,93 euros, i l'empresa va abonar 120.005,16 euros en metàl·lic en comissions i milers d'euros més en regals Hermés i Louis Vuiton que recull Luis Bárcenas en els seus papers.

En la seva confessió, realitzada davant la Guàrdia Civil al municipi de Benavente i que acaba d'arribar al jutge Pablo Ruz, l'empresari relata que l'encarregat de recollir les comissions, en diners o mitjançant regals d'Hermés o Louis Vuiton, entre d'altres marques, era Bárcenas, segons la Ser.

L'empresari detalla que es va adonar dels fets el 2005, quan va inspeccionar la seva empresa de mailing i va advertir que estava portant una comptabilitat B. Va preguntar al seu soci pels fets i aquest li va contestar, segons el declarant, que "gràcies als contractes aconseguits amb el Partit Popular a través de Bárcenas, s'obtenien els beneficis necessaris perquè l'empresa seguís endavant, encara que s'haguessin de pagar comissions per obtenir aquests contractes".

Pel que sembla, l'empresari s'ha decidit a denunciar ara aquest assumpte perquè va trencar amb el seu antic soci. El denunciant aporta a més del seu testimoni nombrosa documentació, relacionada amb xecs al portador, i la presumpta comptabilitat B de l'empresa, on recull les suposades comissions abonades al Partit Popular a canvi de les campanyes de mailing, que realitzava a nombroses províncies de tot Espanya. Segons l'empresari, van començar a treballar per al PP el 1983, i els primers contactes amb Bárcenas es van produir el 1989 o el 1990. Els documents aportats corresponen a les generals i europees de 2004.

Per altra banda, el jutge Ruz ha rebutjat la petició de Bárcenas de desbloquejar els seus comptes suïssos per al pagament de 115.447 euros en impostos d'una de les seves empreses, decisió que ha recorregut ja la seva defensa.

A mitjan mes, la defensa de l'extresorer del PP va remetre un escrit al jutge del cas Gürtel en el qual li demanava poder disposar de diners dels seus comptes per poder pagar l'impost de societats de la seva empresa Tesedul corresponent a l'exercici de 2013, ja el termini per abonar-lo finalitzava el dia 25 de juliol.

Segons la còpia de l'esborrany de la declaració remesa per la seva defensa al jutge Ruz, Tesedul havia de pagar 115.447 euros a Hisenda, però no podia abonar l'esmentada quantitat perquè tots els diners que té als seus comptes suïssos estan bloquejats per decisió judicial des de maig de 2013.

En un acte dictat ahir, el jutge de l'Audiència Nacional va rebutjar la petició de Bárcenas, i el seu advocat defensor ha presentat ja un recurs contra aquesta decisió.

Nous comptes

El mes de juny passat, el jutge Ruz va demanar també a les autoritats suïsses que li enviessin "amb la màxima urgència" informació sobre dos nous comptes presumptament vinculats a Bárcenas, que va arribar a acumular a entitats del país helvètic 48,2 milions d'euros. Les indagacions sobre Bárcenas a l'Uruguai van començar arran d'unes transferències per 3 milions que es van fer a societats del país sud-americà des d'un compte a Suïssa.