La Fiscalia Anticorrupció ha demanat a la jutgessa de Barcelona que ha admès la denúncia de Manos Limpias contra l'expresident català Jordi Pujol que remeti una comissió rogatòria a Andorra i a Suïssa per poder determinar l'existència als dos països de comptes bancaris de la família Pujol.

En un escrit, Anticorrupció també demana a la jutgessa del jutjat d'instrucció 31 de Barcelona que reclami a Hisenda les declaracions complementàries i especials de l'IRPF i sobre l'Impost sobre el Patrimoni que hagin presentat Pujol, i la seva esposa Marta Ferrusola i els seus set fills: Jordi, Josep, Marta, Pere, Oriol, Mireia i Oleguer. Pujol va confessar que durant els últims 34 anys havia mantingut ocult a l'estranger diners que li va deixar el seu pare com a herència, fora del testament, perquè la hi lliurés a la seva dona i als seus set fills. L'escrit de la Fiscalia va arribar poques hores després que la magistrada acordés obrir diligències prèvies davant la denúncia presentada dilluns passat pel sindicat ultra Manos Limpias en contra de Pujol i també contra la seva dona, Marta Ferrusola, a qui Manos Limpias acusa com a còmplice.

Com a primeres diligències a practicar, la Fiscalia Anticorrupció proposa a la jutge que expedeixi una comissió rogatòria davant les autoritats competents del Principat d'Andorra i de la Confederació Helvètica perquè duguin a terme les gestions oportunes amb les entitats financeres dels dos països "a fi de determinar l'existència de comptes bancaris o instruments financers de qualsevol tipus" a nom de qualsevol dels nou integrants de la família Pujol. Anticorrupció també planteja que la comissió rogatòria inclogui els comptes o instruments financers sobre els quals Pujol, Marta Ferrusola i els seus set fills puguin figurar com apoderats o autoritzats o presentin un vincle jurídic de qualsevol naturalesa.

A l'escrit, la Fiscalia també sol·licita a la magistrada que Hisenda faciliti al ministeri públic les declaracions complementàries i/o especials que per l'IRPF o per l'Impost sobre el Patrimoni hagi presentat l'expresident, la seva esposa i els seus set fills. Anticorrupció planteja a la jutgessa que reclami a Hisenda la documentació que hagi pogut acompanyar aquestes declaracions complementàries.

En la seva denúncia Manos Limpias demanava que s'obrís una investigació arran de la confessió de Pujol i que, entre altres diligències, es cités a declarar l'expresident català i la seva dona, i es reclamés a Hisenda que aporti al jutjat les declaracions de renda del matrimoni dels últims cinc anys.