01 de agost de 2014
01.08.2014

L'estat demana més retallades en serveis, segons Mas- Colell

Segons el conseller d'Economia, l'any que ve el govern central no incrementarà els diners destinats als pressupostos de la Generalitat

01.08.2014 | 00:00

El conseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, va assegurar ahir que el Ministeri d'Hisenda no incrementarà els diners destinats a Catalunya l'any vinent, el que, al reduir-se els ingressos, suposa demanar una retallada en sanitat i educació.
En declaracions al final del Consell de Política Fiscal i Financera, Mas-Colell va explicar que el resum de la reunió -en la qual s'han modificat les condicions del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), reduint els interessos- és que Catalunya es queda com l'any passat.
"L'increment que rebem és més o menys el mateix que el decrement (disminució) de l'objectiu de dèficit, ens quedem igual que aquest any", va afirmar.
Mas-Colell va assenyalar que el 2013 Catalunya va tenir ingressos extraordinaris que no es repetiran i va suprimir una paga extra, cosa que aquest any no ocorrerà, va aclarir: "El resultat és que se'ns està demanant que reduïm la despesa en serveis públics, en sanitat, en educació i en serveis socials".
El conseller va apuntar que Catalunya no elaborarà un pressupost reduint les partides en sanitat i educació, i va afegir que ahir s'havia fet "un primer pas" per definir els ingressos de les comunitats per a l'any vinent, i que confia en que hagi "revisions i noves idees". També va criticar que Hisenda digui que Espanya entra "en un període pròsper" en el que "es redueix la despesa pels interessos del deute", i reclami als ciutadans, "en particular als de Catalunya", que es redueixi la despesa en els serveis públics: "Això és un despropòsit que ha de corregir-se". Mas-Colell va xifrar en uns 700 milions la quantitat de la qual Catalunya es beneficia per les modificacions dels interessos del FLA, reduïts a l'1 %.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18