02 de agost de 2014
02.08.2014

El Parlament ha aprovat 10 lleis i en té una cinquantena en tràmit

Destaquen 40 proposicions en espera,
com la Llei electoral i la
Llei de consultes populars

02.08.2014 | 00:00

El parlament català ha aprovat deu lleis des del principi de la legislatura i tramita 50 projectes i proposicions de llei més que inclouen les de Consultes i la de Transparència. La majoria de les lleis aprovades aquesta legislatura, i concretament nou, ho han estat durant el quart període de sessions, des del mes de gener fins abans-d'ahir, 31 de juliol. La cambra també tramita una cinquantena d'iniciatives legislatives, entre les quals 17 projectes de llei i unes 40 proposicions, entre les quals destaquen la Llei de Consultes, la de Transparència i l'electoral, que s'elaboren o ja han estat redactades en ponència conjunta.
També es tramiten diverses Iniciatives Legislatives Populars (ILP) presentades per iniciativa ciutadana, algunes ja en fase de recollida de firmes que les avalin o a punt d'iniciar-se.
Durant els quatre primers períodes d'aquesta legislatura, el ple ha celebrat un total de 38 sessions, que sumen 522 hores de treball. El President de la Generalitat, Artur Mas, i els consellers que formen part del seu executiu s'han sotmès a 30 sessions de control. Durant les vacances parlamentàries, que ocupen tot el mes d'agost, està previst que es convoqui una sessió de la Diputació Permanent -que és l'òrgan que vetlla pels poders de la cambra entre períodes de sessions-.
Aquesta sessió de la Diputació Permanent tindrà lloc el proper 26 d'agost, però només ha estat convocada per validar o derogar un decret-llei que adapta convenis entre la Generalitat i els ens locals a la LRSAL (Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18