El capellà i escriptor Josep Maria Ballarín (Barcelona, 1920) ha defensat l'expresident Jordi Pujol perquè "és un amic" i perquè considera que l'expresident de la Generalitat "és el millor polític que ha tingut Catalunya, i s'ha cuidat del poble català com no ho ha fet ningú".

Ahir, divendres, 1 d'agost, en declaracions a Regió7 l'autor del llibre Mossèn Tronxo va refermar el suport per al seu amic Jordi Pujol "passi el que passi". "El conec massa i sé que ell no ha fet cap putada". Ballarín es coneix amb Jordi Pujol "des que érem boy scouts". Tot i que aquests dies, en plena tempesta política i mediàtica pels efectes de la confessió que divendres de la setmana passada va fer l'expresident català, "no hi he parlat", el sacerdot va expressar el suport al polític perquè defensa les fidelitats personals.

El capellà va reconèixer que la confessió de Jordi Pujol "em va sobtar com a tothom", per bé que "no el veig capaç de fer porqueries. Sóc amic del Pujol i certes coses no crec que les faci". Mossèn Ballarín també va tenir paraules crítiques amb els que ara critiquen o reneguen de l'expresident català. "Trobo que això d'acarnissar-se d'aquesta manera amb una persona no és decent, no pot ser". Malgrat que l'expresident de la Generalitat va confessar que ha tingut diners a Andorra sense declarar durant 34 anys, Ballarín va dir que "tanta gent hi ha que tenen diners a Andorra, Suïssa i Gibraltar i que potser ara el critiquen".

Per a Ballarín, aquesta actitud és hipòcrita. "Qui és el guapo que pot tirar la primera pedra?" es va preguntar.

Enmig de la tempesta que ha originat el ja anomenat com a cas Pujol, una de les poques veus que han sortit a defensar el polític ha estat la de mossèn Ballarín, de 94 anys d'edat i amb qui són amics. Tal com ja va informar aquest diari, el mossèn ja va escriure versos de suport a l'antic president català, a qui va rebre i acollir al santuari de Queralt, d'on va ser capellà custodi fins a principi de la dècada dels 90. Actualment, Ballarín viu a cavall de Berga i Gósol, on ell diu que fa de vicari de mossèn Ramon Englarill, amb qui es va inspirar per escriure el seu llibre més popular, Mossèn Tronxo.