El conseller d'Economia i catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, Andreu Mas-Colell, ha afirmat a Menorca que la confessió de l'expresident Jordi Pujol "és un cop fort que portarà conseqüències de tota mena". Mas-Colell va fer aquestes declaracions en el transcurs de les "tertúlies d'estiu" organitzades per l'ajuntament des Mercadal. Segons el conseller català, l'economia espanyola "ja es troba en franca recuperació".

Ha compartit la valoració efectuada pel president del govern, Mariano Rajoy: "aquest any hi haurà creixement i el següent serà superior, de manera que les taxes d'atur baixaran a un ritme superior al qual s'havia previst". El titular de la cartera d'Economia en el Govern de Catalunya ha lamentat que "quan augmenten els ingressos fiscals de l'Estat, en canvi les autonomies no estem notant la recuperació, de manera que durant aquest any les comunitats autònomes han rebut menys transferències de l'Estat que el 2013".

Va qualificar aquest fet de "sorprenent" i va advertir que "crea tensió en els serveis públics transferits a les comunitats, com l'educació, la sanitat i els serveis socials, que a Catalunya també inclouen seguretat i justícia".

Sobre la consulta, Mas-Colell va pronosticar "un litigi legal en el Tribunal Constitucional".