Les forces governamentals ucraïneses van estrènyer ahir el setge al voltant de les places fortes dels rebels prorussos, que es resisteixen a cedir les posicions a la zona on va tenir lloc la tragèdia de l'avió malaisi. "Les Forces Aèries ucraïneses causen pànic en les files dels guerrillers i terroristes al Donbass, malgrat l'ús de l'armament pesat antiaeri que van rebre de l'estranger", assegurava ahir el president ucraïnès, Petró Poroixenko.

Segons el Consell Nacional de Seguretat i Defensa, els soldats, la Guàrdia Nacional i els voluntaris han reconquerit ja tres quartes parts de territori en les regions rebels de Donetsk i Lugansk. Andrei Lisenko, portaveu del Consell, va subratllar que Kíev "disposa de prou armes i munició" per derrotar els rebels, just després que aquesta setmana la Unió Europea aixequés l'embargament a l'exportació d'equips i tecnologia militar a Ucraïna.

Tanmateix, segons els insurgents i a falta de confirmació oficial, els milicians van enderrocar un nou caça ucraïnès, de manera que ja serien tres els avions d'aquesta classe abatuts en els últims deu dies. Les forces governamentals van centrar els seus esforços a voltar la ciutat de Donetsk, igual que ja van fer amb Lugansk, i en fer-se amb el control de la zona on va caure el Boeing-777 de Malysian Airlines amb 298 persones a bord. Com en anteriors jornades, les forces governamentals van prendre localitats veïnes com Marinka i Alexandrovka, però van ser expulsats poc després pels milicians prorussos.