El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, advoca perquè el PSOE torni a ser un "partit d'esquerra que atrau el centre" i que recuperi el seu esperit "transformador i modernitzador".

En una entrevista publicada ahir a El País, el líder del PSOE afirma que el calendari de primàries el fixarà "amb el partit", però atendrà a l'interès del país. Sánchez reitera que, si guanya les eleccions, mantindrà com a primera mesura derogar la reforma laboral i diu que el principal problema d'Espanya "és la desigualtat", per sobre del debat sobre Catalunya o qualsevol altra qüestió. "Com a socialista, em preocupa més la igualtat entre els ciutadans de marcar la diferència entre els territoris", sosté a l'entrevista.

Tot i això, reconeix que Catalunya "s'ha convertit en un urgent problema que cal resoldre", mitjançant una "revisió a fons de la nostra arquitectura institucional, això és la reforma constitucional".

Per Sánchez "no és la crisi la culpable de tot", sinó "les mesures polítiques que es prenen per aturar". Es pronuncia sobre el rescat financer i reconeix que "una de les raons de la crisi del 1929 va ser no rescatar bancs. Però no es pot fer a fons perdut".