Un dia més, els fills de Jordi Pujol van ser notícia pels seus negocis "opacs". El diari ABC va informar ahir que l'empresari i cofundador de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) Carles Sumarroca i Coixet hauria "enriquit" els fills de l'expresident de la Generalitat. Segons el rotatiu, Sumarroca hauria traspassat accions i béns a Jordi, Oriol, Josep, Oleguer i Pere Pujol Ferrusola. L'empresari hauria realitzat aquests tractes de favor als fills de l'expresident per haver sortit "beneficiat" de les legislatures de Pujol al capdavant de la Generalitat.

Així, segons ABC, el jutge Pablo Ruz estaria estudiant els informes policials en els quals s'assenyalaria que Sumarroca hauria transferit "de manera opaca i a través de societats patrimonials" diferents actius milionaris. En total, es tractaria d'un import d'"uns quants milions d'euros, que encara no s'ha quantificat", a causa de la "complexitat" de l'operació. Les societats de Sumarroca que haurien format part d'aquests traspassos a fills de Pujol són General Lab -multinacional dedicada a anàlisis clíniques- i la patrimonial MT Tahat.

Un primer traspàs s'hauria fet el 20 de desembre del 2004, un any després que Pujol deixés de ser president de Catalunya. Segons va destacar ABC, Josep Pujol hauria subscrit 281.300 accions de MT Tahat, per les que hauria pagat uns 1,7 milions d'euros. Una altra transferència de Sumarroca hauria afavorit Jordi Pujol Ferrusola, que el 12 de juliol del 2005 hauria comprat unes 100 accions de General Lab, per un paquet de 60.000 euros. Segons informes policials, Jordi Pujol Ferrusola hauria obtingut de l'operació un "lucre resultant".

Així mateix, Oleguer i Pere Pujol, entre juliol i setembre del 2008, haurien subscrit cadascun 45.547 accions de la francesa Labco. Just un any abans, General Lab s'havia fusionat amb aquesta companyia francesa. En aquest cas, els fills de l'expresident haurien pagat prop de 12.000 euros. Finalment, el diari ABC va explicar que la residència d'Oriol Pujol al Pirineu hauria estat venuda per la societat Teyco, que també pertany al hòlding empresarial Sumarroca.