Protecció Civil de la Generalitat ha posat en prealerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya Inuncat per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya de noves tempestes a partir del migdia al Pirineu, Prepirineu, les comarques de Girona i la Catalunya Central. Així doncs, es preveu que es pugui superar el llindar d'intensitat de pluja, 20 litres per metre quadrat en 30 minuts, a la Selva, la Garrotxa, el Ripollès i Osona. També poden caure ruixats intensos, tot i que sense superar aquest llindar, a la resta de comarques gironines i de la Catalunya Central, a més de comarques interiors de Tarragona i Barcelona.

Davant la previsió de xàfecs, Protecció Civil de la Generalitat recomana revisar que els embornals i desaigües estan nets de fulles o materials que impedeixin el desguàs correcte. Comproveu també que la bateria del telèfon mòbil està ben carregada per si heu de demanar ajuda.

Des de Protecció Civil també es recomana molta precaució a la ciutadania a prop de lleres, rius i guals i en totes les activitats previstes a zones de muntanya i a l'aire lliure en general si us trobeu en una zona de risc de fortes pluges.