El conseller d'Empresa i membre de l'executiva de CDC, Felip Puig, va negar qualsevol relació amb els negocis del fill més gran de Jordi Pujol i va defensar la legalitat dels processos d'adjudicació en els quals ha intervingut durant el seu pas pels diferents departaments de la Generalitat.

Puig va rebutjar que ni ell ni el seu germà, Jordi Puig, hagin estat mai vinculats al cobrament de comissions a canvi de concessions en l'obra pública del que presumptament se'n podrien haver beneficiat CDC i la família de Jordi Pujol. Va rebutjar, a més, "cap trama" a l'entorn del cobrament de comissions derivades de l'obra pública. En aquest sentit, va assegurar que tots els processos d'adjudicació de la Generalitat han estat "impecables" i que les acusacions que estan apareixent a informes policials i mitjans de comunicació es basen en "especulacions". Puig, secretari general adjunt de CDC del 2007 al 2011 i que ha estat conseller d'Obres Públiques i Interior, entre d'altres, en anteriors governs, va negar qualsevol vinculació del seu germà Jordi en els negocis de Pujol Ferrusola. En aquest sentit, va admetre que el seu germà va compartir despatx amb Pujol Ferrusola durant anys i que van col·laborar en "algun negoci" o "alguna operació immobiliària", però que "no em consta que tingui res a veure amb el que està sortint en els mitjans de comunicació". El conseller va admetre l'amistat, però ra deixat clar que "en cap cas ha tingut cap implicació amb les meves responsabilitats, ni jo amb cap negoci seu".

En una entrevista que publica El Periódico de Catalunya l'examant de Jordi Pujol Ferrusola Victòria Álvarez assegura que el fill de l'expresident considerava a Felip Puig "el seu únic amic" i que aquest era "la seva persona de contacte a CDC", a més del seu germà Oriol.

Després d'admetre que la confessió de Jordi Pujol li ha provocat un "trasbalsament personal molt dur", Puig va mostrar la seva "preocupació" perquè el cas suposa "un trencament de la confiança i de la imatge de Jordi Pujol afecta a la confiança del país i de CDC".

D'altra banda, Puig va voler sortir al pas de la vinculació que alguns informes policials i alguns mitjans de comunicació han fet de la seva persona i de la del seu germà a una trama de presumptes cobraments de comissions a canvi de concessions d'obra pública mentre Pujol era president i Puig conseller. "No en tinc cap coneixement. Més aviat sembla bastant difícil que hi hagi hagut una trama. Tots els processos d'adjudicació pública es fan amb transparència, pulcritud i amb informes tècnics, econòmics i de fiscalització. Els polítics mai intervenim en aquests processos", va explicar Puig, afegint que les adjudicacions que ell va tutelar "es van fer de manera escrupolosa".

Les "especulacions"

Puig va explicar que, al seu parer, les informacions aparegudes des dels mitjans o els informes de la UDEF són "especulacions" i va advertir que "si hi ha proves, suposo que les anirem veient", tot i defensar que "tots els processos d'adjudicació han estat impecables". "Estem de nou davant d'un intent d'embrutir i si hi ha alguna cosa que no s'ha fet bé, estic convençut que la justícia ho dilucidarà", va concloure.