El religiós espanyol Miguel Pajares, aïllat a l'hospital San José de Monròvia, a Libèria, al costat de cinc persones més de l'orde hospitalari de Sant Joan de Déu (OHSJD) té Ebola i se n'estudia el possible trasllat.

Després de conèixer el diagnòstic, l'orde va comunicar aquesta informació als ministeris d'Afers Estrangers i Sanitat, departaments que juntament amb el de Defensa estudien com s'actuarà en aquest cas d'acord amb els protocols internacionals.

Pajares, toledà i de 75 anys, està aïllat des de divendres passat al citat centre hospitalari, tancat després de la mort del seu director, el germà Patrick Nshamdzea, a qui el religiós espanyol va cuidar.

El malalt havia explicat per telèfon a Efe, abans de conèixer que està infectat, que se sentia "abandonat" al país africà, i que espera poder ser traslladat a Espanya per rebre una atenció sanitària adequada.

"M'agradaria (anar a Espanya) perquè tenim molt mala experiència amb el que ha succeït aquí. Aquí estem abandonats i no ens satisfan. Volem anar a Espanya i que ens tractin com a persones, com Déu mana", ha afirmat el religiós.

Amb veu molt feble i entretallada, el religiós ha assegurat que té febre alta des de fa dies i que es troba "francament malament"; "sóc incapaç d'aixecar-me", ha afegit.

L'organització Juan Ciudad ONGD, que està informant de la situació dels religiosos afectats, ha assenyalat que també han donat positiu en el test del virus d'Ebola les germanes missioneres de la Immaculada Concepció Chantal Pascaline Mutwamene (congolesa) i Paciència Melgar (guineana) i que la situació de les sis persones aïllades és "greu".

Per contra, s'ha descartat que la germana Juliana Bohi, d'origen guineà i amb passaport espanyol, presenti els símptomes característics de l'Ebola i el seu estat ha millorat.

A les xarxes socials s'està seguint aquest tema amb molt d'interès i prop de 75.000 persones han signat ja a la plataforma Change.org una petició al ministeri d'Afers Estrangers i al president del govern, Mariano Rajoy, perquè es traslladi a Espanya els religiosos aïllats per l'Ebola a Libèria, entre els quals hi ha el sacerdot toledà.

"Repatriïn des Libèria treballadors sanitaris que han tingut contacte amb casos de l'Ebola i que estan aïllats" és la petició iniciada diumenge passat per Roberto Míguez, periodista i amic dels religiosos.