L'Audiència de Girona ha emès una Ordre Europea de Detenció i Entrega per a Manuel Muñoz Funez, el gironí que el mes passat va ser condemnat a 13 anys i mig de presó per haver abusat de la seva filla durant 16 anys i haver-la deixat embarassada quatre vegades, després de no poder ser localitzat per la Policia.

Muñoz, que va ser jutjat el juny, va seguir en llibertat després del judici perquè no se'n va demanar l'internament immediat a la presó, i un cop emesa la sentència condemnatòria, havia de notificar-se-li i començar a complir la pena, però la policia no ha aconseguit localitzar-lo en els seus dos domicilis coneguts, a Girona i en una altra ciutat espanyola.

Muñoz, que anys enrere ja va ser condemnat també pels delictes de conducció etílica, lesions i violència domèstica, combinava les tasques de transportista i bomber funcionari i va exercir en diferents parcs de la província de Girona fins a principi de l'any 2000, quan va deixar la feina.

El tribunal, que va donar veracitat total a la declaració de la víctima, va considerar provat que el processat "era agressiu i autoritari" i va començar a abusar de la seva filla quan tenia només 6 anys.

Quan la filla tenia 9 anys, la família es va traslladar a viure de Girona a Sant Feliu de Guíxols, i allà van començar les violacions, fins a dues o tres vegades per setmana.

Per por de les amenaces de mort, la petita no va explicar res a cap familiar. Durant els anys següents, la família va residir en diferents municipis i les violacions van seguir.