L'anglesa Marianne Faithful va revelar que el seu exnòvio, el traficant de drogues Jean de Breiteuil, va "matar per accident" el líder de The Doors, Jim Morrison, segons publicava ahir la revista musical britànica Mojo.

En una entrevista, la cantant i actriu sembla confirmar així una de les moltes versions que han circulat sobre la mort de Morrison el 3 de juliol del 1971 a París, quan tenia 27 anys. L'informe d'un doctor va reflectir llavors que el cantant nord-americà va morir per una fallada cardíaca, agreujada per l'abús de l'alcohol, però no es va arribar a fer una autòpsia ja que les autoritats franceses no van considerar que la mort es degués a causes violentes. En conseqüència, molts han sostingut que Morrison va tenir una sobredosi d'heroïna subministrada pel també mort De Breiteuil, company sentimental de Faithfull en aquella època i conegut camell de famosos.

La parella s'estava aquells dies d'estiu en un hotel parisenc i De Breiteuil anar a visitar el líder de The Doors al seu apartament de la Rue Beautreillis, mentre Faithfull es va quedar a l'habitació perquè, diu a Mojo, "vaig tenir la intuïció que hi podia haver problemes". "Vaig pensar: 'em prendré unes quantes Tuinal (uns barbitúrics) i no hi aniré'. Ell [De Breiteuil] va anar a veure Jim Morrison i el va matar. El que vull dir és que estic segura que va ser un accident", precisa l'artista, també exnòvia del líder dels Rolling Stones, Mick Jagger.

"Pobre bastard. Va ser que el cavall era massa fort? Sí. I es va morir. I jo no sabia res sobre això. De tota manera, tothom relacionat amb la mort d'aquest pobre noi és mort ja. Tret de mi", afegeix Faithfull, de 67 anys d'edat.