08 de agost de 2014
08.08.2014

Rússia concedeix un permís de residència a Snowden per tres anys

L'exanalista de la CIA podrà viatjar lliurement a l'estranger i romandre-hi un màxim de tres mesos

08.08.2014 | 00:00

L'exanalista de la CIA Edward Snowden ha rebut permís de residència a Rússia per un termini de tres anys, va anunciar el seu assessor legal, Anatoli Kutxerena. D'aquesta forma, Snowden podrà viure en aquest país fins a l'1 d'agost del 2017 i viatjar lliurement a l'estranger, on podrà romandre per un període màxim de tres mesos.
"Per què tres anys i no cinc?. Les persones que tenen ciutadania d'un altre país, per regla general, obtenen permís de residència per tres anys i aquells sense ciutadania, per cinc", va explicar.
Snowden, que havia sol·licitat el mes passat la renovació del seu asil polític temporal a Rússia, país al qual va arribar el 23 de juny de 2013, també podria obtenir la ciutadania russa després de viure en aquest país durant cinc anys, va afegir l'advocat. "Un ciutadà estranger que ha rebut permís de residència pot, sens dubte, optar a la ciutadania. A la llei està escrit: cal esperar cinc anys", va dir. Al mateix temps, va matisar que Snowden és, de moment, un resident temporal a la Federació Russa i que no ha rebut asil polític.
Teòricament, Kutxerena va destacar que el seu client és lliure per desplaçar-se on vulgui, però que ha de tenir en compte les amenaces a la seva seguretat.
"Ell ha de pensar principalment en la seva seguretat, el seu estil de vida és força modest. Ens basem en el to de les declaracions abocades pel departament d'Estat nord-americà i per altres polítics", va explicar.
Snowden, que té la protecció d'una companyia de seguretat privada, rep un salari i, a mésa més , rep ajudes econòmiques d'organitzacions no governamentals. L'exanalista encara no ha decidit si tornarà algun dia als Estats Units.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18