El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, va indicar ahir que PP i Ciutadans (C's) dediquen moltes més preguntes parlamentàries al President català, Artur Mas, sobre la consulta del 9-N que Convergència i Unió, tot i que després critiquin el que aquests mateixos grups denominen com a "monotema".

En un escrit publicat en el Butlletí del grup de CiU al Parlament, Jordi Turull apunta que en cada ple el moment més solemne sol ser el de les preguntes al President de la Generalitat dins de la sessió de control. Precisa, en aquest sentit, que des que va començar la legislatura, CiU ha dedicat 18 de les preguntes de la sessió de control del Parlament al President a l'ocupació i a la reactivació de l'economia, i només 7, a parlar sobre "la transició nacional". En contrast, afegeix Turull, els grups "de PP i Ciutadans viuen encallats en el seu món, i això ho demostren amb les seves 16 i 17 preguntes respectives sobre la consulta del 9-N", quan en canvi, "només han parlat d'ocupació 7 i 4 vegades, respectivament".

"Fets i no paraules", afirma Turull abans de subratllar que "aquestes dades els desmenteixen", quan els esmentats grups critiquen que el Govern i la majoria parlamentària que la sustenta només es preocupen del "monotema" de la consulta i no de les altres qüestions que afecten el dia a dia dels catalans.

Segons Turull, "a CiU ens preocupem" de donar solució als problemes i de "capgirar la situació econòmica i social del país, a més de ser lleials, òbviament, al mandat del poble de ser consultat sobre el futur polític del país". "Totes aquestes preocupacions tenen la mateixa prioritat", destaca el portaveu parlamentari de CiU abans de concloure que "mentre que uns fan els discursos, nosaltres treballem per generar esperança, i també amb la mateixa tenacitat, constància i sense gesticulacions, per la consulta", a fi que el 9-N "tot estigui a punt perquè els catalans puguem votar".