La directora del Museu de la Història de Nerja, Ana María Márquez, de 37 anys, va morir ahir degollada a Torrox (Màlaga), presumptament a mans del seu company sentimental, que ha estat detingut, de manera que les víctimes per violència masclista s'eleven a 35 a Espanya des de començament d'any.

La dona, que és la tercera víctima mortal l'última setmana, no havia presentat denúncia i el presumpte autor de la mort tenia antecedents per maltractaments a la seva anterior parella, ha informat la delegada del govern a Andalusia, Carmen Crespo, que ha expressat la seva "més rotunda condemna" i la seva "profunda consternació" pel succés.

Veïns de la zona van alertar cap a les 10.50 hores el servei d'emergències 112 que havien sentit cops i crits durant una discussió. Fonts pròximes al cas han apuntat a Efe que, segons sembla, un agent va accedir a l'habitatge a través de la terrassa després de l'alerta dels veïns, pràcticament en el moment en què s'havia produït l'agressió mortal, per la qual cosa va col·locar tovalloles a la dona al coll per intentar tallar l'hemorràgia, però no va poder evitar el desenllaç.