Els metges que atenen a l'hospital Carlos III de Madrid el sacerdot Miguel Pajares podran administrar-li el medicament ZMapp, que és utilitzat als Estats Units per al tractament de la malaltia d'Ebola, que va arribar al centre després de l'autorització de la seva importació pel ministeri de Sanitat del govern espanyol.

La informació que romanen estables tant el sacerdot com la monja guineana d'origen espanyol Juliana Bonoha Bohé, que van ser repatriats per Espanya durant dijous passat, coincideix amb l'anunci de la inevitable mort de la germana Chantal Pascaline, una de les dues religioses amb Ebola que romanien a l'hospital San José de Monròvia.

L'Ordre Hospitalari Sant Joan de Déu prepara l'enviament immediat d'un equip de sanitaris a la capital de Libèria.

Els altres dos religiosos infectats d'Ebola que romanien a l'hospital de San José de Monròvia, Georges Combey i la germana Paciencia Melgar, van ser traslladats en la jornada d'ahir a la tarda en ambulància a l'hospital liberià ELWA, gestionat per la ONGD de Metges Sense Fronteres.

Segons va confirmar el ministeri de Sanitat, els metges que atenen a l'hospital Carlos III de Madrid el sacerdot ja disposen del medicament ZMapp utilitzat als Estats Units per al correcte tractament de la malaltia.

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), dependent del departament que dirigeix Ana Mato, ha autoritzat la importació excepcional del citat producte, que s'està utilitzant en dos pacients als Estats Units, i que s'ha enviat des de Ginebra, on existia disponibilitat d'una dosi.

Els familiars de Miguel Pajares van confirmar que segueix estable i sense sofrir cap tipus d'hemorràgies.