L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol es va deixar veure de nou ahir a Queralbs, on té una residència estiuenca, però va eludir respondre a les preguntes dels periodistes, en assegurar que "jo no m'amago, però no es tracta de fer declaracions cada dos per tres".

Pujol, que va sortir a peu de la seva residència per visitar uns amics, va eludir respondre si s'està preparant per a la citació que va rebre de l'Agència Tributària i per al requeriment de la jutge de Barcelona que instrueix la denúncia de Manos Limpias per amagar durant 34 anys comptes milionaris a l'estranger que, segons va confessar, procedien d'una herència del seu pare.

L'exmandatari català sí que va admetre ahir haver rebut, de mà de dues funcionàries, una citació de l'Agència Tributària, encara que no va voler precisar ni el lloc ni el dia en el qual havia estat citat.

Posteriorment, el Tribunal Superior de Justícia va informar que la magistrada del Jutjat d'Instrucció 31 de Barcelona, que instrueix les diligències obertes a Jordi Pujol i a la seva dona Marta Ferrusola per l'ocultació d'una fortuna a l'estranger, li va requerir que aporti el testament del seu pare i l'acceptació de l'herència de la seva banda i per la de la seva dona.

La magistrada va acordar també la pràctica de les diligències sol·licitades pel ministeri Fiscal i, així, es van remetre les comissions rogatòries que el fiscal havia demandat perquè les autoritats d'Andorra i Suïssa informin sobre els comptes que la família Pujol pugui tenir en aquests països.