El president de Síria, Bachar al Asad, va emetre un decret per encarregar al primer ministre, Wael Nader al Halqi, la formació d'un nou Govern, com estava previst després de la victòria de Al Asad en les últimes presidencials, va informar l'agència estatal Sana.

Al Halqi va ser nomenat cap de l'Executiu sirià el 9 d'agost del 2012, en substitució de Riad Hiyab, qui va desertar del règim sirià aquest mateix mes. Està previst que els titulars dels principals ministeris, com els de l'Interior i Defensa, es mantinguin sense canvis.

Segons l'article 125 de la Constitució aprovada en 2012, l'Executiu havia de dimitir amb la finalitat del mandat del president, que va expirar el 17 de juliol, encara que no marca terminis.

Síria es troba en un estancament econòmic sense precedents pel conflicte, que ja va pel seu quart any i que, segons activistes, ha causat ja més de 171.000 morts.

El passat 16 de juliol, Al Asad va jurar el càrrec de president per a un tercer mandat de set anys després de la seva victòria al juny.

Al Asad va vèncer en els comicis amb el 88,7 % dels sufragis, molt per davant dels seus dos contrincants, en una votació desenvolupada únicament a les zones sota control governamental i amb una participació del 73,42 %.