La població de Gaza va sortir als carrers en les primeres hores de la nova treva, i en diferents punts de la franja eren visibles llargues cues davant caixers automàtics, o per recarregar els generadors, ja que l'electricitat, en bona part de Gaza, encara és un article de luxe després dels intensos bombardejos de l'aviació israeliana. Alhora, els pescadors van sortir a la mar, sempre a prop de la costa, ja que Israel limita a tres milles nàutiques l'activitat des que va imposar el bloqueig a la franja, el 2006.

Les famílies palestines van aprofitar la jornada per anar a visitar ferits als hospitals, o simplement anar a comprar i reposar el rebost davant l'eventualitat que la calma s'interrompi i retornin els combats quan s'acabi, dijous, l'alto el foc.

A les comunitats israelianes veïnes a la frontera prevalia el silenci, especialment perquè gran part dels seus habitants no han tornat als seus domicilis, ja que van evacuar la zona després d'un mes de conflicte bèl·lic.

Els constants bombardejos de l'Exèrcit israelià, acompanyats per la caiguda de coets i morters, i les alarmes, obligaven els veïns d'aquestes poblacions a buscar constantment refugi.

Els pocs que s'han quedat als kibutz i altres comunitats rurals israelians han pogut sortir de casa, i alguns s'han atrevit a anar a la piscina, si bé són cautelosos i no abaixen la guàrdia davant la possibilitat que es reprenguin les hostilitats.

Ahir al vespre cap de les parts no havia denunciat la violació de la nova treva, de la mateixa durada que l'anterior, que va concloure divendres passat, i que tracta d'obrir una finestra al diàleg per aconseguir un alto el foc durador.

L'acord seguia una jornada d'hostilitats, diumenge, que van continuar fins a l'últim moment, amb diverses andanades de coets disparats per les milícies a Gaza, entre les quals el braç armat de Hamàs, i bombardejos de l'Exèrcit israelià.

Al matí, quatre representants de l'executiu israelià van viatjar a Egipte, país que fa de mediador entre les parts en conflicte, i segons mitjans locals, la delegació tenia previst tornar a última hora de la tarda a Israel per mantenir consultes amb el primer ministre, Benjamin Netanyahu, i el titular de Defensa, Moshé Yaalon.

L'analista polític del Canal 10 de la televisió israeliana Moav Vardi es mostrava optimista davant la possibilitat que les parts arribin aquest cop a un acord, encara que queden per concretar diversos punts. "En les grans qüestions hi ha acord, com que s'obri la frontera amb Egipte. Hamàs exigeix que s'obri sense restriccions mentre que Israel prefereix esperar que hi hagi presència de l'ANP".