La Flota de la Llibertat tornarà a enviar vaixells a Gaza abans que acabi l'any per intentar trencar el bloqueig israelià de la franja, van anunciar a Istanbul un grup de delegats d'aquesta iniciativa ciutadana. La data de sortida de la flota encara no s'ha especificat, però serà "com més aviat millor", va assegurar Zohar Chamberlain, delegada de la iniciativa espanyola Rumb a Gaza, una de les organitzacions integrants de la Coalició Flota de la Llibertat.

Chamberlain forma part de la vintena de delegats de les nou organitzacions de la coalició que, al costat de sis grups de suport més, es van reunir diumenge i dilluns a Istanbul per perfilar els detalls del tercer intent de trencar el bloqueig marítim de Gaza.

Israel i les milícies palestines a la franja de Gaza van mantenir per segon dia consecutiu un alto el foc de 72 hores mentre continuen les negociacions al Caire per a un acord més ampli i permanent entre les dues parts.

La inusual calma va permetre que les poblacions dels dos costats de la frontera intentessin recuperar la rutina amb la mirada posada a la capital egípcia per por d'una represa de les hostilitats en acabar la treva, a la mitjanit d'avui. Més de 335.000 palestins segueixen en condició de desplaçats, segons l'ONU.