Alguns vehicles en els quals es desplaçava un grup organitzat de turistes israelians van aparèixer ahir amb pintades en què es podia llegir "Assassins Israel" de color vermell i realitzades amb pintura acrílica, i amb les rodes punxades i desfinflades, a la localitat de Sort (Pallars Sobirà). Els vehicles tot terreny estaven estacionats en un carrer de Sort, situat, pel que sembla, entre la comissaria dels Mossos d'Esquadra i el parc de Bombers.

Segons les fonts, les pintades van ser fetes entre la nit de dimarts i la matinada de dimecres i els vehicles afectats són sis tot terreny d'un operador turístic domiciliat a Barcelona, que porta grups organitzats a la comarca.

L'alcalde de Sort, Llàtzer Sibís, ha dit que confia que es tracti d'un fet aïllat. Anualment passen pel Pallars uns 10.000 turistes jueus. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació.

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va criticar a través del seu compte de Twitter les pintades que han aparegut a Sort en sis vehicles d'un operador turístic que porta turistes israelians al Pirineu lleidatà, i que es van trobar també amb les rodes punxades.

Duran i Lleida va assenyalar, en dos tuits successius, que "el contenciós Israel-Gaza és complex i Israel no sempre actua bé. Però això no justifica pintades d''assassins' i rodes punxades a cotxes de ciutadans israelians a Sort".