El socialista Eduardo Campos, candidat a la presidència de Brasil en les eleccions de l'octubre, va morir ahir quan l'avió en què viatjava es va estavellar a la ciutat de Santos, una localitat portuària situada a uns 70 quilòmetres de Sao Paulo i fins on es van desplaçar diverses unitats del cos de Bombers i de la Policia Militaritzada. El dirigent del Partit Socialista Brasiler (PSB) anava a bord de l'aparell que va caure en una àrea residencial juntament amb membres de la seva campanya electoral, dels quals cap va sobreviure, segons va confirmar la seva formació política.

Fonts del PSB van indicar que set persones es trobaven a bord de l'aeronau i van aclarir que ni l'esposa de Campos ni cap dels seus cinc fills estaven en l'avió, com va arribar a témer la premsa local.

Campos, de 49 anys i fins ara tercer en els sondejos d'intenció de vot, va pujar a l'aeronau a Rio de Janeiro, on dimarts va concedir una entrevista a una cadena de televisió, i es dirigia a Santos per a un compromís de campanya, però l'aparell es va estavellar cap a les deu del matí, hora local, contra unes edificacions. La mort de Campos es produeix nou anys després que, en la mateixa data, morís el seu avi Miguel Arraes, un històric líder socialista que, des de la dècada del 1960, va impulsar les cooperatives agrícoles i els sindicats en l'estat nord-oriental de Pernambuco, un dels més pobres del país.