L'expresident de la Junta Manuel Chaves ha dit que té "la consciència tranquil·la" i declararà de manera voluntària davant el Suprem sobre els ERO investigats a Andalusia, i ha rebutjat que hi hagués "ni confabulació ni conspiració per muntar una trama perquè altres poguessin delinquir".

"Mentre jo era president de la Junta d'Andalusia, en el consell de govern no es van prendre decisions polítiques il·legals", totes van ser "escrupolosament respectuoses amb les lleis i amb tots els tràmits exigits per les lleis", ha subratllat.

Chaves ha precisat que no té "confiança en com s'estava instruint la causa", ha reconegut que potser en el procediment va poder haver més control, però ha insistit que va ser "legal", ha rebutjat possibles responsabilitats polítiques i ha expressat la seva confiança que el Suprem així ho confirmi. Segons la seva opinió, és un cas que "ha tingut connotacions polítiques, ha estat una mena de procés polític judicial en el qual s'ha tractat de destrossar un partit que va aixecar Andalusia".

"En cap cas apareix cap indici ni d'enriquiment il·lícit ni de finançament il·legal del PSOE", ha subratllat Chaves, que ha afirmat que no ha rebut "cap quantitat ni en blanc ni en negre, cap sobresou".

"Em fa mal el dany a la Junta d'Andalusia -ha afirmat-, em produeix preocupació i m'avergonyeixo de tot el que ha passat perquè durant uns anys jo era president i serà una llosa que hauré de suportar durant molts anys, que algun col·laborador meu hagi defraudat diners públics".

Les declaracions de Chaves es produeixen després que la jutgessa Mercedes Alaya remetés part de la investigació dels ERO fraudulents al Suprem, per la possible implicació de nou aforats.