Cinc persones van morir ahir en un accident de trànsit registrat al terme d'Alcalà de Xivert, al nord de la província de Castelló, en adormir-se el conductor d'un turisme i xocar contra un camió articulat en la carretera nacional N-340.

La col·lisió, la segona en importància des de començament d'any pel nombre de morts, es va produir al voltant d'un quart de tres de la matinada al quilòmetre 1.028 de la carretera N-340.

Segons les primeres hipòtesis de la investigació practicada per la Guàrdia Civil de Trànsit, el conductor del turisme, de 30 anys i de nacionalitat senegalesa, es va adormir mentre conduïa en sentit València, va envair la part esquerra de la calçada i va provocar una col·lisió frontal en un tram corb contra un camió frigorífic, el conductor del qual va resultar il·lès. A conseqüència de l'impacte van morir els cinc ocupants del turisme, tots homes de nacionalitat senegalesa. Tres d'aquests, els que anaven al seient del darrere, no portaven posat el cinturó de seguretat.

Després del xoc, el turisme, un Peugeot 406 matriculat el 1999, va quedar de través a la calçada i el camió inclinat al voral, per la qual cosa es va haver de tallar la circulació tots dos sentits de la carretera, han indicat fonts del Centre de Gestió de Trànsit.

Els bombers del parc de Baix Maestrat van haver excarcerar les cinc persones que havien quedat a l'interior del turisme, encara que totes elles havien mort quan els cossos van ser rescatats.

Els cadàvers dels cinc senegalesos, de 30, 32, 33, 36 i 48 anys, van ser traslladats a l'Institut Anatòmic Forense de Castelló per a la realització de les corresponents autòpsies.