El policia detingut ahir com a presumpte autor de la mort del seu soci dijous en un bar de Madrid va ser localitzat en una residència d'estudiants a Salamanca, des d'on tenia previst viatjar a Portugal. Segons fonts de la investigació, tenia una arma, i ara s'intentarà esbrinar si és la que hauria utilitzat per cometre el crim.

Cristian C. M. s'allotjava en una residència des de la passada matinada, aprofitant que aquests establiments tenen menys control que no pas els hotels. En el moment de la detenció, l'agent no va confessar el crim ni tenia la intenció de lliurar-se a la policia.

La Policia Nacional buscava des de dijous passat a l'agent com a presumpte autor dels dos trets que van acabar amb la vida del jove I. M. L., amb qui mantenia una estreta amistat i amb qui estava associat en l'administració del bar Villarosa, al carrer Mota del Cuervo del districte madrileny d'Hortaleza.

Les primeres indagacions apunten que el detingut havia estat ja en altres llocs abans d'arribar a Salamanca, on hi coneixia gent i des d'on pel que sembla tenia la intenció de viatjar a Portugal.

L'agent detingut tenia en el seu poder en el moment de la detenció la seva arma reglamentària, amb la qual, segons les primeres investigacions, hauria comès el crim, encara que aquest extrem ha de ser confirmat pels experts en balística.

Els agents del Grup d'Homicidis de la Prefectura Superior de Policia de Madrid tenen a més proves que situen l'agent Cristian C. M. al lloc del crim, poc abans que es descobrís el cadàver dins del bar Villarosa.

Segons les fonts de la investigació, Cristian C. M. pertany a la Brigada de Seguretat Ciutadana de Madrid i es trobava de baixa laboral la data que hauria comès el crim, encara que no per depressió, ja que això hauria implicat que li haguessin retirat l'arma reglamentària, tal com marca el reglament en aquests tipus de patologies.

Les mateixes fonts van assegurar que d'acord amb testimonis recollits en la unitat policial de la qual formava part, es tractaria d'un agent conflictiu.

L'arrest del presumpte autor del crim va ser practicat per agents del Grup d'Homicidis de la Prefectura de Madrid amb la col·laboració de membres de la Comissaria de la Policia Nacional a Salamanca.

I. M. L. va ser trobat mort amb dos trets al pit al terra del bar, negoci que compartia amb l'agent ara detingut. El van trobar uns clients que a primera hora del matí volien entrar a l'establiment.