Un home de 32 anys va ser detingut per la policia a la localitat malaguenya de Mijas per assetjar presumptament a vuit nenes d'entre 10 i 15 anys i de diferents punts d'Espanya a través de les xarxes socials, en què l'individu es feia passar per un menor d'edat.

El detingut va crear un perfil fals amb el nom Xavi Mauricios Riquelme per contactar amb les seves víctimes i guanyar-se la seva confiança i, quan accedien a l'intercanvi d'imatges sexuals, l'home les amenaçava amb difondre públicament els vídeos si no seguien fent el que ell els demanava, va informar la policia en un comunicat.

Les investigacions es van iniciar gràcies a la denúncia presentada per la mare d'una menor sobre l'assetjament a què estava sent sotmesa la seva filla per part d'un home. Després d'un primer contacte s'establia una relació en què es produïen converses de caràcter eròtic, durant les quals arribava a intercanviar imatges de contingut sexual amb les menors. Una vegada que el detingut es feia amb els primers vídeos, els utilitzava per amenaçar les menors que es negaven a seguir enviant-los aquest tipus d'arxius.

Centrades les indagacions al voltant de la identificació de les víctimes, els investigadors van poder localitzar a vuit, totes menors d'entre 10 i 15 anys, en diferents zones d'Espanya.