El governador de Missouri, Jay Nixon, va assenyalar que el toc de queda a Ferguson, a l'oest dels Estats Units, podria durar diversos dies, encara que el seu desig és que baixi la tensió i hi hagi justícia en el cas de Michael Brown, el jove negre mort a la ciutat fa una setmana per trets d'un policia.

"Hem de mantenir la propietat de la població segura i la pau amb la finalitat d'aconseguir la justícia", va dir el governador demòcrata en una entrevista al programa polític dominical State of The Union, de la televisió CNN.

A la pregunta de si el toc es mantindrà durant els propers dies, el governador va assenyalar que "podria ser", encara que el que "ens agradaria veure un descens progressiu [de la tensió]".

El governador va declarar el dissabte l'estat d'emergència i el toc de queda de dotze de la nit a cinc del matí (hora local) en aquesta localitat, on les protestes es van succeir aquesta setmana per la mort del jove de 18 anys en circumstàncies encara per aclarir.

"Aquest ha estat un tiroteig horrible. Encara no hem arribat a la justícia i hi haurà alguns moments d'angoixa en els propers dies i setmanes", va reconèixer.

Malgrat el toc de queda, un grup d'un centenar de manifestants va romandre als carrers cridant "si no hi ha justícia hi ha toc de queda", als quals els policies van respondre amb el llançament de pots de fum per dispersar-los.

Nixon va valorar l'ajuda que alguns capdavanters de la comunitat van prestar a les autoritats locals quan s'apropava l'inici del toc de queda per convèncer als manifestants que es retiressin.

La Patrulla de Carreteres de l'estat de Missouri va confirmar que, ahir a la nit, set persones van ser detingudes en els altercats amb la policia i un home havia rebut un tret en el lloc de la protesta i que es trobava en estat greu.

Els disturbis van començar fa una setmana en aquesta localitat de 21.000 habitants de majoria negra on, des que va morir el jove per trets d'un policia dissabte passat, s'han succeït els enfrontaments amb les autoritats i els saquejos en protesta per la mort de Brown.