El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha avisat avui el president de la Generalitat, Artur Mas, que la "deriva" d'ERC en defensar la consulta al marge del que dictamini el Constitucional condueix al "desastre", i li ha estès de nou la mà per rectificar "una política equivocada".

"El projecte d'ERC, efectivament, en algun moment trenca amb l'Estat de dret per crear una legalitat nova. Aquí el gran dubte és si CiU i Artur Mas es deixaran arrossegar per aquest pendent i aquesta dinàmica, i espero que no perquè seria molt perjudicial per a Catalunya", ha dit Iceta en declaracions a la cadena Ser.

En aquest context, el dirigent socialista s'ha preguntat si Mas està disposat a "seguir la deriva" que els proposa ERC i que, ha assegurat, "ens portarà al desastre".

Per contra, el líder del PSC ha bastit de nou ponts amb Mas per "rectificar" una política que considera "equivocada", a l'hora que ha reclamat diàleg als presidents del govern espanyol i català per donar resposta a les demandes catalanes dins de la legalitat i amb acord.

Preguntat sobre si contempla la possibilitat de presentar-se com a candidat a la Generalitat en unes eleccions autonòmiques anticipades, Iceta ha afirmat: "Jo no he deixat tirat al meu partit mai. Tampoc no ho faria en aquesta circumstància. Però elegirem candidat o candidata per eleccions primàries, i quan arribi a aquest pont el travessaré (...), però no em faci respondre al que no puc contestar en aquests moments", ha dit.