La Comissió Europea ha anunciat aquest dilluns que destinarà uns 125 milions d'euros per finançar mesures "excepcionals" de suport als productors europeus de fruites i verdures. Es tracta d'una iniciativa que vol compensar el tancament del mercat rus a les exportacions europees d'aquests productes. Les mesures de suport anunciades beneficiaran els tomàquets, pastanagues, col blanca, pebrots, coliflors, cogombres i cogombrets i bolets pel que fa a les hortalisses i pomes, peres, fruites vermelles, raïms de taula i kiwis, pel que fa a la fruita. La Comissió ha considerat que aquests són els productes que no tenen "un mercat alternatiu immediat disponible".

La Comissió Europea ha anunciat que destinarà uns 125 milions d'euros per donar suport a mesures "excepcionals" que s'aplicaran de forma retroactiva a partir d'aquest dilluns 18 d'agost i fins a finals de novembre. Les mesures inclouran la retirada de la producció del mercat de certs productes, especialment per la seva distribució gratuïta i la compensació per no recollir o recollir abans de la seva maduració les fruites i hortalisses.

Brussel·les també ha assenyalat que els ajuts cobriran tan als productors que ja pertanyen a una organització com als productors particulars. Es beneficiaran d'aquestes mesures els productors de tomàquets, pastanagues, col blanca, pebrots, coliflors, cogombres i cogombrets i bolets pel que fa a les hortalisses i pomes, peres, fruites vermelles, raïms de taula i kiwis, pel que fa a la fruita.